CodeigniterGenelHTML/CSSjQueryMySQLPHPVeritabanıWebYazılım

Codeigniter Adım Adım Admin Paneli ve Blog Sitesi Geliştirme

Merhaba arkadaşlar,

Bu yazımda size uzun süredir yapmayı istediğim blog yazılım dersleri için yaptığım plandan bahsedeceğim. Blog sayfam üzerindeki mesajlarınıza cevapları da yazı dizisi dersleri şeklinde paylaşacağım.  İlk olarak yapmak istediğim bu derslerin içeriğinden ve adım adım hangi aşamalardan oluşacağını anlatalım.

Senaryo : Yapacağımız uygulama admin panelli bir blog sitesi olacaktır. Panele kullanıcı kaydı ile girilecek. Panelde yazı kategorileri oluşturulacak.  Oluşturulan yazı kategorilerine seo link gözetilerek linkleme yapan bir sistem ile yazılar eklenecek. Her yazının altında etiketleri ve ana sayfada kategoriler ile oluşturulmuş menüler, alt menüler, arama ile istenen kelimenin geçtiği yazıların listelenmesi gibi temel blog işlemlerinin tamamını yapacağız. Geliştirme esnasında daha farklı özellikler de eklemek istersek o an ekleyebiliriz.

Amaç : Codeigniter, Bootstrap, Jquery, JS, CSS, HTML ve MySQL kullanarak baştan sona bir uygulama geliştirmek. Bu uygulama için hazır ücretsiz bir template i de kullanacağız. Karşılaştığımız hataları birlikte bulup çözeceğiz. Bu sayede baştan sona bir sitenin geliştirilmesi adında tamamı Türkçe kaynak olacak bir yazı dizisi olacaktır.

Süre : Süre tamamen siz değerli takipçilerimizin ilgisine göre şekillenecektir. Kısa sürede tamamen Türkçe bir kaynak oluşturmak için bu ders dizisini tamamlamayı hedefliyoruz.

NOT : Bu derslerdeki kullanılan Codeigniter altyapı bilgilerinin daha önceden öğrenilmiş olduğu kabul edilir. Eksikleriniz için önceki Codeigniter derslerimize göz atınız.

Plan

Şimdi biraz da uygulama geliştirme aşamasındaki planımızdan bahsedelim. Uygulama Sublime Text ile geliştirilecek ve testleri Google Chrome ile yapılacaktır. Blog sayfası 2 kısımdan oluşacaktır.

  1. Kullanıcı Arayüzü
  2. Yönetici Arayüzü

Bu iki kısmı da parelel geliştirerek devam edeceğiz. Genel olarak planı da anlatacak olursak;

  • Veritabanı Tasarımı & Tabloların Oluşturulması
  • Arayüzün İncelenmesi ve Codeigniter Master Template Yapısının Oluşturulması
  • Sayfaların Linklenmesi ve Tüm Sayfalara Erişim
  • Yönetim Paneli Login ve Logout İşlemleri
  • Kategori ve Tag Yönetimi / Kategorilerden Menü Oluşturma / Alt Kategori Yönetimi
  • Yeni Blog Yazısı Oluşturma / Düzenleme / Silme / -seolink-
  • Son Yazıların Anasayfa’da Görüntülenmesi ve Sayfalama
  • Arama İşlemleri
  • Yorum Ekleme ve Yorum Yönetimi
  • Yazıların Detay Bilgileri / Görüntülenme / Yorum Sayısı
  • Sabit Sayfa Oluşturma ve Menü’de Gösterim / İletişim / Hakkımızda

Temel olarak bu konulardan bahsedeceğiz ve kullanacağımız template’i de ikinci dersimizde linkini paylaşacağız. Bu işlemler sonucunda ortaya çıkacak ürün bir blog sayfasının temel özelliklerini içerisinde barındıracaktır. Detaylandırarak ve üzerinde değişiklikler yaparak burada kullanılan yöntemleri geliştirip özelleşmiş bir web uygulaması geliştirebilirsiniz.

Bize destek olmak ve daha fazla paylaşımda bulunmamızı istiyorsanız lütfen adresimizi sosyal medya üzerinden paylaşın. Kolay gelsin.. 🙂

Oğuzhan ÖZDEMİR

19 Ocak 1991 Bursa doğumlu Bilgisayar Mühendisiyim. Codeigniter, Kotlin, Android, MySQL ve iOS uygulamalar geliştiriyorum. Web kısmında CSS, HTML, JavaScript, jQuery konularına hakimim. Mayıs 2017 tarihinde Maltepe/İstanbul oradan da Çorlu /Tekirdağ'a giderek askerlik görevimi tamamladım. 2018 Mayıs ayında Bursa'da Durmazlar Makina Sanayi ve Tic. A.Ş. firmasında Bilgi Teknolojileri Uzman Yardımcısı olarak işe başladım. İletişim: ogzhnozdmr@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.